Web Tasarım Konusu

 Web tasarım denilince akıllara ilk gelen şey web adresinin görünüm biçimi olsa dahi, web tasarım sektörü oldukça geniş çaplı bir hizmet sektörüdür. Web tasarım hizmeti alırken bununla birlikte web adresiniz için bir tek ön görüntü (frontend) hizmeti değil bununla birlikte arama motoru optimizasyonu (SEO) hizmeti ve arka plan (backend) hizmeti almaktasınız. Ek olarak bazı durumlarda extra tasarım hizmeti almaktasınız.

İzmir web tasarım sektöründe birçok firmanın sizlere bu hizmetleri vermediğinin bilincinde olmalısınız ve bu hizmeti alırken detaylarını konuşmanız sizlere kişisel önerimizdir. Varien Digital sizlere bu hizmetleri web tasarım hizmeti adı altında sunmaktadır. Bu hizmetleri özetlemek gerekirse açıklayacak olursak;

Frontend:Web adresinizin kullanıcılar tarafınca görünen yüzüdür. Frontend tamamen görsellik üstüne uygulanan kodlamalar olarak adlandırılmaktadır. Bu çalışmanın alt dallarından birkaçı olarak CSS, BOOTSTRAP, JAVASCRİPT vb. tasarım türlerini örnek verebilmekteyiz. Sitenizin tamamen göze hitap eden bir halde görüntülenmesini ve bununla birlikte masaüstü cihazlar haricinde kullanılan öteki cihazlar içinde optimizasyon ayarlarının yapıldığı kısım olarak bilinmektedir.

Backend: Web adresinizin frontend kısmı tamamlandıktan sonrasında backend kısmı devreye girmektedir. Site içinde ki tüm tasarımlar ve içerik alanlarının açık oturum bağlantıları yapılıp formların stabil çalışmasının sağlandığı bölümdür. Bir internet sayfasını inşaat olarak düşündüğümüzde backend bu inşaatın temeli oluyor frontend emek harcamaları için ise bu inşaat bittikten sonrasında binanın süslenmesi diyebiliriz.

SEO: Backend ile kombinasyonlu emek vererek web adresinizin arama motorları tarafınca indekslenmeye uygun hale getirme işlemidir. Bu işlem web adresinizin arama motorlarında sıralamalara girebilmesi ve web adresinizin gelişimi esnasında girilen içeriklerinizin web sitenize yararlı etkisinde bırakır bırakmasını sağlamaktadır. SEO hizmeti bir web adresine sonradan uygulana bilir.

İzmir Digital'den web tasarım hizmeti aldığınızda bununla birlikte öteki hizmetleri de almış oluyorsunuz. İzmir web tasarım sektöründe başarı göstermiş ajanslar içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Web tasarım sektörünün güzel izmirimiz de gelişmesine katkıda bulunmaktan memnunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir İzmir Web Tasarım Firması Olmak

Web Tasarımın Önemi

İzmir Web Tasarım, İzmir Web Yazılım